Руските войници, изпратени да участват в бойни операции в Украйна в

...
Руските войници, изпратени да участват в бойни операции в Украйна в
Коментари Харесай

Руската ТАСС: Мобилизираните руснаци ще замразяват безплатно генетичен материал преди фронта

Руските бойци, изпратени да вземат участие в бойни интервенции в Украйна в рамките на мобилизацията, да получат правото да замразяват генетичните си кафези в криобанки. Това е предложение, за което оповестява съветската държавна осведомителна организация ТАСС в сряда сутринта, съобщи Факти.

Линк към оригинала в съветската ТАСС виж тук 

Агенцията цитира писмо от Министерството на здравеопазването на Русия, получено от Игор Трунов, ръководител на Руския съюз на юристите, в отговор на негово послание към ръководителя на държавното управление с предложение за основаване на безвъзмездна криобанка с генетичен материал за съветските жители, участващи в бойните дейности в Украйна.

" Министерството на здравеопазването на Русия дефинира опцията за финансова поддръжка от федералния бюджет за гратис опазване и предпазване на зародишни кафези (сперматозоиди) за жители, мобилизирани за присъединяване в Специалната военна интервенция (СВО) за 2022-2024 година ", цитира организацията наличието на отговора.

В бъдеще членовете на фамилиите на мобилизираните лица също ще могат да употребяват замразения биоматериал гратис, в случай че има индикации за това в границите на наложителното здравно обезпечаване.



В рамките на така наречен частична готовност, оповестена от Владимир Путин в края на септември, съветските управляващи настояват, че са били призовани около 300 000 души. Стотици хиляди съветски мъже в наборна възраст напуснаха страната.

Въпреки че в края на октомври съветските управляващи декларират, че всички проекти за готовност са изпълнени и няма потребност от по-нататъшно набиране на личен състав, указ за анулация на мобилизацията по този начин и не е публикуван. Повечето наблюдаващи са съгласни, че през идващите месеци би трябвало да се чака втора вълна на готовност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР